برگشت به دانشگاه علم و صنعت ایران
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اداره تغذیه::
کارکنان::
راهنمای واحد::
فرآیند کاری::
سوالات متداول::
اخبار و اطلاعیه ها::
تماس با ما::
مجله تغذیه::
آنچه که باید بدانیم؟::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
ابزار اینترنت

..
:: خاصیت آلو اسفناج ::
 | تاریخ ارسال: 1402/8/20 | 

آشنایی با اسفناج و خواص خورش آلو اسفناج

 

معرفی اسفناج

اسفناج گیاهی یک ساله است که ساق و برگ لطیفی دارد و از آن در انواع آش، سالاد و خورش استفاده می شود. اسفناج از کارتنوئید هایی به نام لوتئین و گزانتین سرشار است که می توانند مولکول های بی ثبات (رادیکال های آزاد) را از بین ببرند. بر خلاف آنچه عامه مردم تصور می کنند این سبزی دارای آهن چندان زیادی نیست و میزان آهن در هر صد گرم اسفناج خام ۲.۷۱ میلی گرم است.

خواص کلی اسفناج

سلامت چشم: زاگزانتین، یک عنصر حیاتی برای بدن است که از ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند. زاگزانتین مانند یک فیلتر نور برای چشم عمل می کند. لوتئینی که در اسفناج وجود دارد عملکرد چشم را بهبود می بخشد و از تحلیل رفتن شبکیه جلوگیری می کند، این موضوع تاثیر زیادی بر کیفیت بینایی خواهد داشت.

سلامت قلب: اسفناج مقدار زیادی اسید چرب امگا۳ دارد که می تواند قند و فشار خونتان را کنترل کند و از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کند. امگا۳ یکی از اسید های چرب مفید برای بدن به حساب می آید که می توان آن را در آجیل و زرده تخم مرغ نیز یافت.

خواص آب اسفناج: آب اسفناج در درمان درد مفاصل، زخم معده، کولیت و درد ناشی از پوکی استخوان، موثر است و از آب مروارید، خونریزی لثه، سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری می کند.

خورش آلو اسفناج

یکی از خورش های خوشمزه ایرانی خورش آلو اسفناج است که پای ثابت مهمانی ها و مجالس رسمی در ایران به حساب می آید. خورشت آلو اسفناج علاوه بر مزه بی نظیرش، خواص زیادی هم دارد که پیشتر به برخی از خواص اسفناج که در این خورش نقش اصلی را دارد گفتیم. در این خورش خوشمزه علاوه بر اسفناج از آلوی خورشی، پیاز، نمک و فلفل به همراه زردچوبه نیز استفاده می شود.  

دفعات مشاهده: 3397 بار   |   دفعات چاپ: 343 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4665